tisdag 1 juni 2010

Fantastiska rutiner!

Nu har jag den ultimata dagsrutinen. Det tog ett tag att hitta hit, men nu är jag igång! Jag tänker inte förklara det i detalj, men det går ut på att jag går upp klockan sex på morgonen för att laga ordentlig frukost (fullkornsris, grönsakssoppa och något proteinrikt tilltugg), och tränar och pluggar stenhårt efter skolan. Ni vet, sånt som man vill få tummen ur och göra men som man aldrig pallar med.

Det började med att jag insåg att jag hade gått upp i vikt som fasen efter att Dorami och jag hade flyttat från Norge, och att jag som följd till det började välja trapporna istället för hissen upp till 6:e våningen där jag bor. Det var inte lika lätt att välja trapporna varje gång, men det kändes skönt på något sätt att besegra lättjan. För varje liten grej jag väljer att "göra rätt" så får jag en liten kick efteråt, så nu försöker jag göra små medvetna val i vardagen som gör att jag kan gå till sängs med äckligt gott samvete. Till exempel att laga ordentlig mat tre gånger om dagen istället för att köpa hämtmat nere på hörnet för 10kr/portion.

Sojabönpasta med fiskbuljong, en ingrediens som jag tänker använda varje dag framöver! Låt puttra med grönsaker och sjögräs så blir det en magiskt god soppa.

Idag sparrade jag på boxningen, och fyfasen vad jag fick stryk. Eller ja, jag vet inte om det kallas sparring när man bara markerar slagen och därför inte behöver skyddsutrustning. Hursomhelst, killen jag sparrade mot gick inte att läsa det minsta lilla, för han hade något jäkla sätt att fokusera sin blick på alla mina kroppsrörelser på samma gång. Såfort han tog upp garden i en rond så blev hans blick helt blank, precis som han stirrade ut i tomma intet. Tränaren skrockade genom sitt tunna skägg och sa att det är bra träning att bli totalägd.



Imorgon kommer definitivt bli en bra dag! Jag kommer vara full av energi efter en natts god sömn och en härlig lunch med Dorami står på schemat.

Nästa gång jag känner för att sitta framför datorn en hel eftermiddag och käka chips ska jag läsa detta blogginlägget igen. Ingen garanti för att jag aldrig mer kommer slöa, men det är väl en bra tanke?

2 kommentarer:

  1. Lycka till med föresatsen! Du vet väl förrexten att miso inte får koka, då dör alla nyttiga bakterier!

    SvaraRadera
  2. Det hade jag ingen aning om! Det ska jag komma ihåg :) Man ska alltså ha i mison sist när allt är färdigt?

    SvaraRadera