måndag 31 maj 2010

Hot and cold

Otrolig hektisk helg! Så fartfylld att den kommande helgen definitivt kommer bli en lugn en. En summering:

Förutsättningar:
Ett gäng gäster inbjudna, alla har blivit meddelade att ta med sig hemgjord mat som kommer delas av alla. Gärna mat från sin egen matkultur, men om det är svårt med ingredienser är annat självklart också jättrebra.

Lördag!
Dorami bakade jättegod paj, och hjälpte mig att göra köttbullar. Plötsligt insåg vi att jag var tvungen att skynda mig in och möta gästerna, så hon var tvungen att göra klart köttbullarna själv (tack!). Såklart hade vi tagit fel på tiden så jag stod och väntade på gästerna 17:30 istället för 18:30, vi hade ett kort wtf-moment och skrattade åt det.

Större delen av gästerna hade inget med sig, men de asiatiska gästerna hade såklart tänkt ut kompromisser för att inte komma tomhänta. Dorami och jag blev bittra men knöt näven i fickan för att inte förstöra kvällen. Det blev rätt bra tillslut, men till nackdel för våra asiatiska vänner så blev språket för kvällen engelska (rättare sagt amerikanska), och till nackdel för mig blev det en massa hämtmat som innebar ett berg av förpackningar. Jag kvävde skriket i halsen när de packade upp allt på mitt matbord.


Efter velande fram och tillbaka splittrade vi oss och vi som blev kvar drog på karaoke. Väl framme vid kassan insåg vi att det var billigare att stanna fram till första morgontåget än än att stanna till sista natt-tåget, så spontana som vi var så betalade vi och insåg först klockan fyra på morgonen att det kanske inte var en så bra idé.



Söndag!
Dorami och jag sjöng Nationalteatern, Abba och Kaizers Orchestra på perrongen för att fördriva tiden medan vi väntade på första tåget. Vi upptäckte också att perrongen faktiskt har ett slut, och att det var fett antiklimax efter att vi promenerat i typ en evighet för att komma dit.


När vi kom hem fick vi en powernap bland soporna innan vi efter många om och men drog iväg för att träffa en japansk kompis för sightseeing. Efter den till viss del misslyckade matorgien var det så sjukt skönt att göra något som gick som planerat. Dock gick jag och Dorami runt som i en dimma, och vår lilla fika i parken efter att vi hade tagit farväl av våra japanska vänner var som tagen ur en Kaurismäki-film. Vi kramades på stationen och jag däckade direkt när jag kom hem.

Efter min tvåtimmarstupplur skrev jag en fruktansvärt usel uppsats, och gjorde ett halvhjärtat försök att plugga inför omprovet. Natten blev sömnlös och idag tog jag ledigt för att vila upp mig, städa och undvika lärarens potentiella wtf-min när hon får reda på att jag kommer till skolan i princip oförberedd. Jag är inte helt säker på om det var ett bra eller dåligt val, men får fokusera på att det kommer bli skönt imorgon när jag kan lämna in en ordentlig uppsats och klara av omprovet. Ja, det hade sugit med ett omprov på omprovet och få tillbaka uppsatsen med ett stort rött "F" på förstasidan.

Sammanfattning
I det stora hela var det en bra helg. Maten var god, karaoken härlig, sightseeingen episk, och Dorami var sjukt söt. Även om mycket gick snett och Dorami och jag fick ta alldeles för mycket ansvar så blev det en bra erfarenhet. Helgen blev ett lysande exempel på att positiv inställning faktiskt gör skillnad!


Denna veckan kommer äga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar