torsdag 27 maj 2010

Höjdrädd!

Herrejäklar vad jag hade glömt hur höjdrädd jag egentligen är! Som lovat tänkte jag ta bilder av utsikten från min lägenhet, men jag ville ha en skarp och fin bild att spara och inte bara en bild att ladda upp på bloggen. Så jag riggade upp mitt matbord mot fönstret och med kameran på manuella inställningar (ISO100, f/8.0, 15s för den intresserade) och tryckte av några bilder. När jag laddade över bilderna i datorn insåg jag att det är splitterskyddsnät i fönstret som totalt förstörde bilderna.

Epic fail


Hursomhelst slutade det med att jag tog trapporna upp till högsta våningen för att få den perfekta bilden, och jag hade så hög puls att jag fick totalt hjärnsläpp när jag stod och försökte hitta den perfekta inställningen. Nu i efterhand inser jag tusen olika sätt kunde justerat för att kompensera för alla irriterande störmoment. Jag kunde till exempel ha tagit mig en liten gammeldansk innan jag gick ut.

Så det blev ingen storslagen panoramabild av natthimlen ikväll. Allt på grund av att jag nästan sket på mig av nervositet såfort vinden tog tag i mig. Istället bjussar jag på en bild jag tog medan jag väntade på min riskokare.


Kanske blir det en liten gammeldansk som nattmössa ikväll? Som en liten belöning för att jag nog har tänjt så mycket på min kompaktkameras gränser som jag kan, och för att lugna mina nerver. Fyfan vad högt det var.

5 kommentarer:

  1. GAMMELDANSK!

    Kan ju meddela att jag har haft stort nöje av "The Zombie Survival Guide" och även din gammeldansk som jag fick ärva. Har inte riktigt lärt mig att uppskatta den bittra smaken ännu men det kommer med tiden tror jag. För närvarande har man så sjukt mycket att göra dock.

    Jag får helt enkelt återuppta supandet under lovet istället. HÖHÖ!

    Victor

    SvaraRadera
  2. Hahaha, shit vad kul att du tycker om boken! Jag beställde den från USA när den precis hade släppts och jag måste varit störig som varje jäkla dag var i bokhandeln jag beställde den och frågade om den :)

    Jag var säker på att du skulle älska gammeldansk från första sippen med tanke på hur mycket svart kaffe du dricker, hahaha. Prova kombon kaffe och gammeldansk! En sipp gammeldansk, en sipp kaffe!

    SvaraRadera
  3. Ja, den är sjukt bra! Är nu inne på den sista delen - "Recorded Attacks".

    Angående mina kaffevanor så dricker jag alltid med mjölk i! ska dock testa kombinationen med gammeldansk någon gång.

    SvaraRadera
  4. Alltså shit, det jag älskar mest med boken är att den är så absolut 100% allvarligt skriven...

    Jag var säker på att du drack det svart :S Det kan inte vara särskilt mycket mjölk du har i?

    SvaraRadera
  5. JA, men eller hur! Kan du inte köpa hem en Shaolin Spade från Japan!? Det är ju ett av dem melee-vapnen de rekommenderar mest!

    Bara lite mjölk i kaffet!

    Victor

    SvaraRadera